Ontdek het plezier en
voel de ontspanning van kleuren

Kleuren is een hele fijne manier om weer (opnieuw) in contact te komen met je creativiteit. Je gaat kleuren combineren en je laat vervolgens je fantasie bepalen wat welke kleur krijgt. Het is niet moeilijk en er zijn geen regels.

Download de kleurplaat, bewaar hem op je computer en print hem uit.

Kon jij als kind ook urenlang kleuren in je favoriete kleurboek? En weet je nog hoe fijn dit was om te doen? Ik kan het me nog heel levendig herinneren. Uren en uren zat ik aan de eettafel om van die tekeningen met alleen maar zwarte lijnen een kleurrijk geheel te maken. Ik kon daar helemaal in verdwalen want tijd bestond toen niet.

En dan word je ouder en dingen veranderen. Kleuren is voor kinderen dus dat doe je niet meer en alles verdwijnt achter in een kast of in de klikko bij het oud papier. Voor dat moment is dat ook helemaal prima want je bent een nieuwe fase ingegaan en daar horen die kinderkleurboeken niet meer bij.

Maar toen verschenen daar jaren geleden plots de kleurboeken voor volwassenen vol prachtige gedetailleerde tekeningen. We ontdekten dat kleuren ook nog steeds heel erg leuk is als je ouder bent, dat het heel ontspannen is om te doen en dat je hoofd er zo lekker leeg van raakt.

De natuur speelt vaak een grote rol in mijn werk en middels deze tekening heb ik mijn grote liefde voor bloemen en insecten willen laten zien. Het is een heel fijn thema om in te kleuren omdat je helemaal los kan gaan met je fantasie. 

Nog wat leuke tips

#  Je kunt de kleurplaat afdrukken op gewoon printerpapier maar dit is vrij dun, 80 of 90 grams. Beter is om dikker papier te gebruiken, 120 of 160 grams. Dit papier drukt stukken minder door en de tekening is makkelijk op te hangen

#  Als je benieuwd bent hoe je je kleurskills naar een hoger niveau kunt tillen dan kan ik je het engelstalige YouTube kanaal van PencilStash aanraden. Hier laten ze zien hoe je verschillende materialen gebruikt, hoe je kleuren combineert, het effect van in laagjes werken, het kiezen van je kleurpalet en nog heel veel meer.

Ik wens je veel kleurplezier!

© 2021 ~ Mirjam Schneijderberg