Na twee weken heel veel slapen, niet wakker worden van de wekker, tekenen, lezen, netflixen en een hoop gezelligheid, staat nu de laptop weer open voor me op tafel. Het nieuwe werkjaar is vanmorgen weer begonnen. En ik heb er zin in!

Ik ben niet iemand die een volledig uitgestippeld jaarplan maak. Ik probeer focus aan te brengen voor de dingen die ik écht gedaan wil hebben maar verder bepalen de (onverwachte) zaken die op mijn pad komen welke keuzes ik verder maak en welke richting ik daarna in ga. Ik hou van leven op deze manier: vrijheid en ruimte creëren om keuzes in het moment te kunnen maken.

Wat ik wel heel duidelijk heb is hoe ik me wil voelen en waar ik wil staan in 2019. De woorden die hierbij horen zijn: Speels, Lichtheid, Energie, Staan, Volwassen, Stralen, Vrijheid en Uitbreiden. Bij alles wat ik doe in de loop van het jaar check ik steeds weer of het in dit gevoel past. Doe het dat niet dan zet ik het aan de kant en stop er verder geen energie meer in. Niet dat dit overigens altijd zomaar vanzelf gaat hoor. Soms zitten de dingen heel mooi verpakt en zie ik het gewoon niet. Of wíl ik het niet zien. Maar dat wordt later altijd pas duidelijk.

Het is ook een spannend jaar. In 2019 wil ik namelijk volledig kunnen leven van mijn werk als illustrator, designer en creative teacher. Het is een flinke uitdaging maar wel eentje waar ik vastberaden in ben en heel veel zin in heb!

En bij een nieuw jaar hoort natuurlijk een nieuwe agenda. Net als vorig jaar is dat voor mij een bullet journal. Ik kan deze helemaal naar eigen idee inrichten waardoor het niet alleen een agenda is maar ook een journal en een schetsboek. En dáár word ik erg blij van.

© 2021 ~ Mirjam Schneijderberg