Voel jij het ook? Dat fijne frisse gevoel van openheid zo aan het begin van een nieuw jaar. Het vol van vertrouwen zijn voor wat komen gaat. Waarin alles nog mogelijk lijkt.

Zo bij de start van het nieuwe jaar overheerst dit gevoel altijd heel sterk bij mij. Heerlijk vind ik het! En in deze stemming sta ik altijd even stil bij het woord dat ik aan het nieuwe jaar wil toekennen. De intentie die ik neer wil zetten. Inmiddels doe ik dit al vele jaren en ik verwonder me steeds weer over het effect dat dit heeft op het jaar en hoe het gaandeweg steeds meer vorm gaat krijgen. Het is voor mij keer op keer een krachtig middel gebleken.

Dit jaar werd het nog wat extra kracht bijgezet door er een symbool aan te koppelen. Dit gebeurde een aantal dagen geleden op de nieuwjaarsborrel bij Blauwprint in Breda, georganiseerd door Femke mijn business coach. Er stond een bak met zand op tafel waar iedereen een symbool (of twee) in mocht zetten.

Met mijn, inmiddels geformuleerd, jaarwoord in gedachten én de intentie voor 2018 kwam ik een leuke cabrio tegen en een lint met vlaggetjes. En ik wist meteen dat dit ze moesten zijn, zonder enige twijfel.

Mijn jaarwoord voor 2018 is LEVEN. Ik wil voelen dat ik leef, op alle gebieden. Tot in al mijn cellen de vrijheid van leven voelen en daarin alle fijne dingen en successen die voorbij komen vieren, hoe klein ze ook maar mogen zijn. Eigenlijk een heel logisch woord als vervolg op de gebeurtenissen in 2017.

Vorig jaar, drie maanden geleden, kwam ik terecht in een hele donkere periode in het leven: het overlijden van mijn zus. Op dat moment was het de kunst om ook dit deel van het leven te omarmen en te doorvoelen. En oh wat heb ik hier veel van geleerd! Over het bereik van mijn veerkracht bijvoorbeeld en over hoe alles weer “gewoon” verder gaat. Maar ook, en dat was weer zo bijzonder, dat in dit grote verdriet ook zoveel moois schuilt (“collateral beauty”) Een tegenstrijdigheid die ik met verwondering heb toegelaten. Want ook dit is leven.

Ondanks dat het verdriet nog dagelijks aanwezig is wil ik mijn woord LEVEN van 2018 omringen met heel veel licht. Die betekenis wil ik het geven. Zodat ik weer AAN ga en in actie kom, om weer te gaan DOEN, in beweging kom. Ik hoef niet meer te wachten op … ja op wat eigenlijk? Alles wat nodig is is er al, alles is gewoon aanwezig in mij. Ik kan gaan staan voor wat ik waard ben. Op dat punt ben ik nu in mijn leven aangekomen. Ik kan GAAN.

En de intentie die ik voor 2018 uitspreek is om alles met heel veel plezier te doen, om joy te voelen bij de dingen die ik doe.

De vlaggetjes lagen meteen voor de hand, zij staan voor dat plezier, voor het vieren van het leven. En de cabrio? Dat is wat ik komend jaar met de Creative Heart Studio ga doen. Ik stop de tank vol, ga achter het stuur zitten en ga op pad. En ik volg mijn doelen en dromen met de wind in mijn haren.

Het zou zomaar eens kunnen dat het een hele mooie en spannende roadtrip wordt.

© 2022 ~ Mirjam Schneijderberg
Be the Butterfly in Your Belly