Mijn creatieve business – Deel 2

12 mrt 2019 | CREATIVE BUSINESS

Vandaag gaat het over de tweede pijler van mijn creatieve business: WORKSHOPS.

Als kind kon ik vroeger urenlang bezig zijn met schooltje spelen met mijn poppen en beren. Ik “leerde” ze rekenen, lezen en tekenen. En ik besloot dat ik juf wilde worden.
Het is er niet van gekomen. Ik ben andere dingen leuker gaan vinden. Maar ergens is het altijd wel op de achtergrond aanwezig gebleven.

In mijn vroegere baan vond ik het heel leuk om anderen in begrijpelijke taal wegwijs te maken in de, in hun ogen, ingewikkelde IT wereld. En tegenwoordig om mijn 86-jarige moeder uit te leggen hoe haar iPad werkt en we daardoor sinds kort kunnen Facetimen 🙂

Creativiteit brengt alles samen

De pijler workshops staat voor mij voor leren, inspireren, ontmoeten en creëren. SAMEN is het sleutelwoord. En dat maakt dit een heel mooi onderdeel van mijn werk. Ik hou van samen. En creativiteit is de tool die alles bij elkaar brengt. Het is voor mij de allermooiste tool om mee te werken. Ik geloof namelijk met heel mijn hart in de kracht van creativiteit. Die lichte en speelse energie die een verandering teweeg brengt, in jou en in mij. Het is een kracht die je dichter bij jezelf brengt en waarmee we de wereld werkelijk een stukje mooier en lichter kunnen maken. Dat geloof ik met heel mijn hart.

Maar wat houdt dit nu concreet in 😉

Aan de keukentafel

Ik geef workshops bij mij thuis aan de keukentafel, op een doordeweekse avond of een zaterdagmiddag. Momenteel heb ik de workshop Versier je Servies lopen. In 2,5 uur ga je met een porseleinstift (of verf) een bordje en mok voorzien van een leuke tekening. Het zijn gezellige avonden/middagen die in alles goed verzorgd zijn. Je kan alleen komen of met een klein groepje. De data worden door mij vastgesteld maar als je graag met een paar mensen wilt komen dan kan er ook een datum in overleg gepland worden.

Droomlokatie

Sinds kort geef ik ook groepsworkshops op lokatie om zo de gelegenheid te bieden voor een leuke middag samen zijn ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis. Wat denk je bijvoorbeeld van een feestje op een mooie lente/zomerdag waar we aan een lange tafel zitten in de schaduw van bomen waarin slingers hangen en waar vlinders vrolijk voorbij komen vliegen … Ik droom nu even hardop maar als jij die lokatie weet dan kom ik heel graag! 😁

De data voor de groepsworkshop worden in overleg gepland.

Nog meer leuks

Naast de workshops heb ik ook een online foto programma lopen maar dit komt in de huidige vorm tot een einde. In de planning staan nieuwe programma’s maar dat zal pas over een aantal maanden zijn.

Om zelf ook geinspireerd te worden en te leren heb ik de Creative Nights in het leven geroepen. Iedere tweede dinsdag van de maand organiseer ik een avond waarop we met een aantal creatieve vrouwen in mijn huis samenkomen en mooie dingen maken. Het is heerlijk om met anderen te tekenen, schilderen, knippen en plakken. Maar ook de verhalen die verteld worden inspireren. De verhalen over het leven, over wie we zijn en wat we doen. Hier word ik echt heel blij van.

Creative Notes

En dan als laatste wat hier nog bij hoort zijn mijn Creative Notes. Eens in de twee weken stuur ik een email met daarin allerlei mooie dingen die gaan over lichter en creatiever leven, op alle gebied. Het is een steeds wisselend overzicht van inspirerende dingen die ik tegen ben gekomen in zowel de online als offline wereld. Als je interesse hebt dan kan je via Kadootjes in de menubalk je mailadres achterlaten zodat je de eerstvolgende Creative Notes automatisch ontvangt.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik het heerlijk vind om mensen in mijn huis te ontvangen en te ontmoeten. Dat ik dit kan combineren met mijn werk is weer een puzzelstukje wat op zijn plaats is gevallen.