Mirjam, wat houdt jouw werk nu precies in?

Deze vraag is me de afgelopen tijd regelmatig gesteld. Toen Marleen me deze ochtend hier ook naar vroeg in ons kennismakingsgesprek via Skype, bedacht ik dat het een goed idee zou zijn om hier eens wat uitgebreider over te vertellen 

Mijn bedrijf heeft 3 pijlers: Illustraties – Webdesign – Workshops. Deze drie zijn voor mij de ideale combi geworden van alles wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Waar mijn licht van gaat stralen. Het heeft me weliswaar wat jaren gekost om het plaatje kloppend te krijgen maar nu staat het als een huis.

Om het verhaal niet te lang te maken zal ik vandaag alleen over mijn illustratiewerk vertellen. Over design en workshops vertel ik morgen en later in de week meer.

Mijn illustraties zijn eenvoudig in te delen in vrij werk en in werken in opdracht. Het vrije werk gebruik ik vooral om beter te worden, om nieuwe technieken te leren en mijn grenzen op te rekken. En zeker ook voor de ontspanning en het plezier waardoor er vaak meisjes en dieren op mijn papier verschijnen 🙂 De tekeningen die hier uitkomen laat ik drukken op kaarten, posters, tassen, shirts, etc., zodat ik deze kan verkopen op creatieve markten en in mijn eigen shop. Dit staat voor 2019 op de planning.

Illustraties in opdracht dagen mij enorm uit. Mijn kracht ligt in het af kunnen stemmen op de klant en vandaaruit iets moois te maken wat heel dicht bij haar ligt én waarin ik mijzelf ook nog terugzie. Dat lukt niet altijd in één keer maar door steeds af te blijven stemmen op elkaar komen we toch altijd tot een heel gaaf eindprodukt. Ik zie de illustratie dus ook echt als een co-creatie. Ik word hier heel blij van want zo wil ik werken.

Mijn ideale klant is daarom ook de intuitieve sensitieve vrouwelijke onderneemster die door allerlei vormen van zelfontwikkeling op het punt in haar leven is gekomen dat ze weet wat ze nu wilt en waarom en graag wilt investeren in produkten en diensten die haar hierbij ondersteunen.

Wat ik dan zoal maak of kan maken zijn:
– brand items waarmee je als onderneemster herkenbaar wordt naar de buitenwereld toe. Je gebruikt deze op je website, in je logo, voor marketingdoeleinden en/of je laat het drukken op produkten. Denk hierbij aan een mooi card deck of een leuke tas of een prachtige t-shirtlijn.
– Originele en unieke social media icons omdat dit toch echt heel wat leuker is dan de standaard icons.
– Aanvullende illustraties voor je website om je verhaal nog visueler te maken.

Maar ook voor persoonlijk gebruik is er van alles mogelijk:
– een mooie tekening op een trouw- of geboortekaartje
– een ontwerp voor een hele persoonlijke tattoo.
– een unieke tekening aan de muur
– óf een geweldige XL tekening óp de muur! Dit is nog in ontwikkeling maar gaat zeker binnen een paar maanden aan mijn aanbod toegevoegd worden.

Dit is wat ik op dit moment doe. De uitdaging om wensen om te zetten naar een mooi en uniek produkt én dit als werk te hebben maakt mij een gelukkig mens 💖

Branditem gemaakt voor Leila Claassens van Manifest Your Dreamlife
© 2019 ~ Mirjam Schneijderberg ~ Made with ♡