Teken tutorial

Leer stap voor stap mooie bloemen tekenen. Deze keer ga je Kamille tekenen oftewel Matricaria Chamomilla. Klik op de knop en het pdf bestand wordt naar je computer gedownload. 

Al eerder vertelde ik je over mijn grote liefde voor bloemen. Ik hou van hun vormen, schoonheid en kleuren en verwerk ze heel vaak in mijn tekeningen. Overigens meestal in zwartwit omdat ik het contrast dan zo mooi vind in de details.

Door heel veel te hebben geoefend lukt het me nu om vrijwel iedere bloem te tekenen. Want juist door dat vele doen begon ik te zien dat als je steeds uitgaat van hun basisvormen het ineens niet zo moeilijk meer is om iedere willekeurige bloem te tekenen.

Om je te laten zien hoe dit werkt heb ik een handleiding gemaakt voor het realistisch tekenen van kamille. Een niet zo ingewikkelde bloem en daarom een mooie om mee te starten.

Als je de handleiding hebt bekeken weet je hoe het werkt en dan kan je proberen of je van andere bloemen ook de basisvormen kunt ontdekken. En kijk dan eens of je deze op dezelfde manier, in dezelfde opbouw na kunt tekenen. Net als voor alles geldt ook hier: blijven oefenen en heel veel doen want dan zal je zien dat je er echt beter in wordt. Ik wens je heel veel tekenplezier!

© 2021 ~ Mirjam Schneijderberg