Post geschreven op 24 juni 2017

De vrijheid hebben om lokatie onafhankelijk te kunnen werken.

Toen ik drie jaar geleden ontslag nam wist ik dat dit was wat ik dolgraag wilde voor de tijd die komen ging. Mijn werk meenemen naar de plekken waar ik me gelukkig voel.

Die vrijheid is er inmiddels. De leukste koffietentjes, én hun tuinen, zijn bekend terrein geworden. Favoriete plekjes in het bos zijn gevonden. Ieder met een heel eigen energie. En afgelopen week was daar een heerlijk huisje aan zee. Twee minuten lopen van het strand. Wat een heerlijkheid!

Het beloofde heel warm te worden en ik was er op voorbereid. De koelkast vol met lekker eten en drinken, een heerlijke buitenplek onder de parasol en een rustig aan tempo in mijn lijf. Ik had een lijstje klaar liggen met mooie plannen: werken aan mijn website, nieuwe opdrachten voor FiftyTwo maken en leuke filmpjes maken. Ik had er zin in!

Totdat …

de wifi verbinding meer dan belabberd bleek te zijn. In het uiterste hoekje van de keuken had ik zo nu en dan bereik. Dus niet werken aan de website en de opdrachten. Maar ik kon nog wel filmpjes maken natuurlijk.

Totdat …

mijn iPhone er mee stopte, dood.

Daar zat ik dus met al mijn mooie plannen. Er werd me geloof ik iets heel erg duidelijk gemaakt. Werken was blijkbaar niet de bedoeling deze week. Het was tijd voor andere dingen: boek lezen, tekenen en simpelweg genieten van het uitzicht. En ook vele kilometers maken op het strand in de vroege ochtend en de late avond.

En dat heb ik allemaal gedaan. Dit was wat ik nodig had. Even helemaal niets. Mijn hoofd werd helemaal leeg en stil. Zelfs nieuwe ideeën bleven uit. Een heerlijk ontspannen toestand van zijn. Deze vrijheid van kunnen kiezen waar ik werken wil en het vervolgens ook helemaal los kunnen laten wanneer nodig, daar word ik wel heel blij van.

De iPhone deed het overigens na een dag weer.

Het veranderde echter niets meer aan de vakantie die ik aan het vieren was.

© 2021 ~ Mirjam Schneijderberg