In mijn vorige blog vertelde ik al even over het pittige jaar 2017. Hoe mijn veerkracht mij overeind heeft gehouden en mijn grote liefde voor het leven me door liet gaan.

Maar er was nog iets. Een foto. Van mezelf.

Bij het opruimen van een kast kwam ik hem tegen.

Ik was op vakantie in Griekenland, op Lesbos. ‘s Ochtend vroeg was ik naar het strand gelopen wat op een paar minuten wandelen van ons huisje lag. Heerlijk vind ik dat altijd, alles is nog zo rustig en zacht. En terwijl ik daar stond stroomde er plots een enorm geluksgevoel door me heen. Om alles wat er op dat moment was. En ik legde het vast. Met een warme wintermuts (!) op mijn hoofd, een te grote zonnebril en een stralende lach. Dit was ik op mijn best.

En nu staat hij op mijn werkplek. Deze foto laat mij zien hoe ik me wil voelen. En het werkt! Iedere keer weer. Want op de momenten dat het minder goed gaat en ik even niet weet wat te doen dan kijk ik er naar, roep het gevoel van toen op en zeg ik tegen mezelf: “zó wil ik me voelen, daar wil ik weer naar toe”.

En daarmee geef ik mezelf de keuze om me te voelen zoals ik wil. Ik kies bewust voor geluk, ook als het leven even iets anders voor me in petto heeft. Het vertrouwen in deze kracht is groot en dat maakt dat ik me heel rijk voel 

Heb jij ook al zo’n foto van jezelf die je kracht geeft?

Hij is heel eenvoudig te maken. Probeer alert te zijn op het moment dat het je gebeurt, dat er vanuit je buik en via je hart een enorm geluksgevoel door je heen stroomt. Pak je smartphone en maak gewoon die foto. Kijk met je mooiste lach in de camera en klik. Het maakt niet uit waar je bent, wat je aanhebt of hoe je haar zit. Het gaat om het gevoel en dat ligt nu voor altijd in die foto besloten.

Print hem uit, doe er eventueel een mooi lijstje om en kijk ernaar wanneer nodig.

© 2021 ~ Mirjam Schneijderberg