De zomer van 2019 is voor mij afgelopen week op een magisch mooie plek afgesloten. Ik logeerde een aantal dagen bij Tineke en Wim in West Vlaanderen.

Het waren dagen vol overvloed. Van blote voeten in het gras en vele vlinders (waaronder de kolibrievlinder, yeah!) fladderend om me heen. Van donzige chickies en pure joy van een heel grappig zwerfkitten wat uitgebreid geknuffeld wilde worden.

Maar ook van een mooie wandeling in de Blankaart en lekkere ijsjes eten. En van kijken naar de hemel waar overdag engelen vleugels en kolibries verschenen en ‘s avonds (zittend onder een dekentje) de melkweg in al zijn schoonheid zichtbaar werd. Want nieuwe maan en dus geen ander licht dan dat van sterren en een paar planeten ver weg.

Hand in hand met Moeder Natuur

Maar de grootste overvloed zat in de prachtige permacultuur moestuin. Wat een liefde en passie zit daar in! Ik zie Wim weer zijn handen in de grond steken en deze vol aarde naar boven halen, er aan ruiken en met een stem vol passie zeggen: “dit is toch goddelijk.” Hier krijg ik dus kippenvel van 💖

Op excursie door de tuin heb ik geproefd en geroken van zoveel heerlijke dingen. Zo gaaf wat Wim daar in de afgelopen jaren heeft gecreëerd. Hier wordt hand in hand gewerkt met Moeder Natuur, alles mag er zijn. Zelden zo’n mooie connectie gezien.
En van al dat heerlijkst dat de tuin in overvloed geeft maakte hij met een even grote passie de meest smaakvolle gerechten voor ons. Van spaghetti pompoen tot yacon en van heerlijke kip op de barbecue met goddelijke pattatekes tot de heerlijke ananastomaten. Samen eten was een feestje!

Overvloed in alles aanwezig

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is weet Tineke met haar liefde en lichtheid een deken van magie over die heerlijke prachtige plek in West Vlaanderen te leggen. Zo mooi hoe hiermee alles samenkomt 💞

Lieve lieve Tineke en Wim, wat was het fijn bij jullie en wat voelde ik me thuis. De rust en stilte waren zó ontzettend fijn, je vriendschap heeft me verwarmd en de machtig mooie tuin heeft me weer opnieuw verbonden met dat natuurmeisje dat nog steeds in mij woont. Dankbaar ben ik dat jullie en dat prachtige thuis in mijn leven zijn gekomen. Overvloed in zoveel dingen aanwezig. Zomer 2019 had niet mooier kunnen eindigen 💞💞

© 2022 ~ Mirjam Schneijderberg
Be the Butterfly in Your Belly