Gisteren was zo’n dag.

Ik stond in de vroege ochtend voor mijn keukenraam. Pip lag wat te snoozen op de vensterbank toen mijn hart plots een sprongetje maakte. Ik zag het licht van de laagstaande zon binnen schijnen en voor de allereerste keer voelde ik dat de nazomer begonnen was.

Dit is voor mij ieder jaar weer een magisch moment. Het zonlicht dat zo zichtbaar aan het veranderen is, zachter wordt. De wind die wegvalt en de stilte die hierdoor ontstaat in de natuur. Dit in combinatie met een heerlijke temperatuur maakt zo’n dag er eentje om te koesteren. Van begin tot eind.

En dan die geur.
De geur van nazomer. Zoet en zacht.

Een feestje voor al mijn zintuigen

En op zo’n dag laat ik het werk voor wat het is. Ik ben samen met een vriend uitgebreid koffie gaan drinken in de stad en we wandelden op ons gemak zonder doel, nergens naar toe. En we voelden ons heel rijk.

En vrij. Man wat voelden wij ons vrij!
Een vrijheid die niet alleen door deze dag kwam maar door alles wat er was tot aan vandaag. Een diep geleefd leven waarin keuzes zijn gemaakt. En waarin ik trouw ben gebleven aan mezelf. En ik voelde weer die enorme verliefdheid voor het leven ♡

Dit soort dagen komen in het rijtje “kleine dingen vol groot geluk”.

© 2022 ~ Mirjam Schneijderberg
Be the Butterfly in Your Belly