De kolibrie … symbool voor lichtheid, liefde en veerkracht. Dit kleine krachtige vogeltje is afgelopen jaar op veel onverwachte momenten op mijn pad gekomen. Gisteravond ook weer.

Al een paar dagen ben ik vogels aan het tekenen en gisteren wilde ik heel graag aan een kolibrie beginnen. Toen hij helemaal af op papier stond besefte ik dat deze ene tekening mijn 2018 samenvatte.

Dit hele jaar heeft in het teken gestaan van Lichtheid, Liefde en Veerkracht.

Veerkracht om door te gaan op het moment dat het leven ongelooflijk oneerlijk om zich heen greep. Om met diezelfde veerkracht in een nieuwe werkelijkheid te stappen en te voelen dat ik hierin ook weer blij en gelukkig kon worden. De dood heeft mij uitgenodigd om voluit te leven en ik heb dat met beide handen aangegrepen.

Liefde en trots voor de mensen om me heen die ook in hun nieuwe werkelijkheid zijn gestapt en daarin een vorm hebben gevonden die bij hun past. En het is ook de liefde die ons verbindt, de liefde voor Diana en voor elkaar.

Lichtheid. Hoe donker het soms ook lijkt, het blijven zien van het licht in mijn leven staat permanent bovenaan mijn lijstje van dingen te doen. Het is die lichtheid die me de mooiste dingen met groot plezier laat maken, de fijnste mensen laat ontmoeten en een bedrijf laat opbouwen wat helemaal bij mij past waardoor ik het allerleukste werk heb.

β€œDe kolibrie zal je leren het wonder van een vreugdevol leven te ontdekken, hoe je omstandigheden ook mogen zijn.”

Dit was mijn 2018. Je was mooi. Ik ben het licht in mezelf weer gaan zien en daar ben ik vol overtuiging en met een blij hart in gestapt. En met dit gevoel loop ik straks het nieuwe jaar in.

Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een nieuw jaar vol licht en liefde, kracht en wijsheid en veel, heel veel plezier πŸ’–

Β© 2022 ~ Mirjam Schneijderberg
Be the Butterfly in Your Belly