Vanmorgen sprak ik lieve Esther vanuit Noorwegen. We hadden het over deze vakantietijd en de plannen daarvoor. Ik vertelde haar dat ik dit jaar niet op reis ga maar dat ik een paar keer logees krijg hier in Breda en we samen vakantie gaan vieren. Ze zei me dat “het is alsof er een aura van ontspanning om je heen hangt” en vroeg of dat klopte. En dat is 100% waar.

Ik zit al een poos in een heerlijke ontspanning, iets wat lange tijd niet zo was omdat er op de achtergrond een altijd aanwezige zorg was. Door alles rondom mijn (moes)tuintje, het tekenen wat ik weer heb opgepakt en het mooie zomerweer voel ik de Joy weer in mijn hart. De zorg voelt hierdoor veel zachter en meer vloeibaar. Er is ruimte en licht. Alles loopt veel meer in sync met wie en wat ik ben. Dat blije lichte hart is mijn grote kracht, mijn levenslust mijn drijfveer. En als het eens een dag niet zo ontspannen voelt dan is het ook goed.

Misschien herinner je je nog mijn post van begin deze maand (zie hier) waarin ik vertelde over mijn toekomst, het beeld wat ik daarvan heb. Vanmorgen haalde Esther dit weer aan en ze zei: “Ja zo mooi. Dat tuinieren en wat je dat brengt. In zekere zin leef je zo al je droom. Van groen. Dat je daar nog meer dromen in hebt. Maar dat het er ook allemaal is. Ook alle gevoelens en rust die daarbij passen.”

En dit is precies zoals het is, Esther kan dat altijd zo mooi pakken.

Het gevoel van mijn gedroomde nieuwe werkelijkheid kan ik nu al ervaren. Ondanks dat ik midden in het centrum van Breda woon kan ik toch al de enorme ontspanning en rust voelen van een groene omgeving. Door iets te creëren wat nog niet helemaal mijn droom is maar wel mogelijk is binnen dat wat er nu is. De blijheid in mijn hart is daar de basis voor. Mijn creatief talent en de gave om altijd mogelijkheden te zien in (kleine) aanwezige dingen ondersteunen me daar bij.

De galerij staat vol met potten met bloemen en groenten, het is een heerlijke geveltuin geworden waar de hommels en bijen zich thuis voelden (net als de vele mieren🐜 waar die ineens vandaan komen?!?) De moestuin bij mijn moeder schiet volop in het groen en we maken al plannen voor volgend seizoen. Ik leer heel veel over alles wat groeit en bloeit, lees veel en probeer te onthouden 😅 en ‘s avonds pluk ik verse groenten. Mijn bloemenpers loopt over van de meest mooie kleuren en in mijn tekeningen komt ook alles tot leven. Alle dingen zó verbonden met elkaar.

En mijn lieve Pip? Die doet heerlijk met me mee, ik heb hem nog nooit zo relaxed gezien. De liefde tussen ons is groots 💖

En plots lopen er tranen over mijn wangen. Zo dankbaar dat ik mijn leven op deze manier vorm kan geven. In alle vrijheid en ruimte en met een vertrouwen zo groot tot de maan en terug.
Ik raak ontroerd doordat het zo passend is en omdat ik weet dat dit pas het begin is. Er is zoveel mogelijk en nog meer en dat ga ik allemaal onderzoeken en beleven en ervaren.
.
Foto via Unsplash ~ Lee 琴

© 2022 ~ Mirjam Schneijderberg
Be the Butterfly in Your Belly