Zolang ik me kan herinneren ben ik graag alleen geweest. Ik hou van (oprechte) verbinding en contact maken maar dat alleen zijn heb ik echt nodig. Een soort van levensbehoefte direct na drinken en eten. Tijd voor mezelf, tijd met mezelf.

In de nieuwste Flow las ik deze week een artikel waarin eenzaamheid centraal staat. De filosoof Lars Svendsen zegt op het einde ervan dit:

“Eenzaamheid is de nare kant van alleen-zijn. Maar alleen-zijn kan ook uitmonden in solitude: in eenzaamheid ben je alleen met jezelf, in solitude ben je samen met jezelf.”

En dan is daar zomaar ineens een prachtig mooi woord wat precies zegt wat voor mij alleen-zijn inhoudt. Wat maakt dat ik al zolang van mijn leven houd zoals het is. Dat ik een mooie combi weet te maken van het zo belangrijke alleen zijn en de verbinding met de ander.

SOLITUDE … Samen zijn met mezelf ♡

En dit samen zijn met mezelf werkt door in alles in mijn leven. De afgelopen 10 dagen heb ik hier heel bewust aan gewerkt. Ik was wat voorbij gegaan aan mezelf waardoor mijn creatieve flow gestopt was. Iets wat ik in mijn werk niet echt kan gebruiken. Nu ik weer heel bewust bezig ben geweest met de eenvoudige dingen in het leven die mij zo blij maken, aan samen zijn met mezelf – dichtbij mezelf, voel ik dat het weer begint te stromen. Ik ga mijn richting weer zien en ik begin weer mooie dingen te maken.

Het hebben van mijn eigen creatieve business maakt het aan de ene kant lastig om afstand te nemen van werk (wat ook hobby is) maar het geeft me wel de mogelijkheid om, geheel onverwacht, er even tussenuit te stappen.

Dus sorry aan iedereen wiens werkgerelateerde appjes en telefoontjes ik niet beantwoord heb. Afstand nemen was écht afstand nemen. Ik heb werk voor even helemaal uitgeschakeld. Resultaat is dat mijn stapel ongelezen tijdschriften een heel stuk kleiner is geworden en ik weer geïnspireerd ben, mijn balkon weer heerlijk werk- en loungeproof is, ik genoten heb van heerlijke dagjes uit, veel nieuwe recepten heb uigeprobeerd en geproefd, weer aan het tekenen ben gegaan en, misschien wel het meest belangrijke, dat de rust en het vertrouwen weer in mijn lichaam zit. Afstand nemen geeft zoveel ruimte aan alles.

© 2022 ~ Mirjam Schneijderberg
Be the Butterfly in Your Belly