Selecteer een pagina

Terug naar alle verhalen

Een zomer vol liefde

Het is de zomer van zorgen om en zorgen voor. En van loslaten. Beetje bij beetje moet ik afscheid nemen van steeds meer stukjes van mijn moeder. Van wat er was en niet meer is en ook niet meer terugkomt. Een pittig proces wat veel energie en tijd vraagt.

Maar ook is het de zomer van liefde en verbinding en van genieten met elkaar van de kleinste dingen. En lachen, heel veel lachen om alle malle situaties.

Door alles heen voel ik vooral dankbaarheid:
Voor alle (onverwachte) hulp die er is van alle lieve mensen om haar heen, dag én nacht.
Voor iedereen waar ik, aan de keukentafel, op de bank of in de tuin, mijn verhaal kwijt kan en mag uithuilen.
Voor de momenten dat de onvoorwaardelijke liefde zo intens voelbaar is, dat ik me weer voor even dochter van mijn moeder voel en ik voor haar ben wie ze maar wilt.
Voor haar hand die steeds vaker de mijne zoekt.

Er is zoveel moois.

En ik ben zó trots op ons allemaal, op wat we samen doen en voor elkaar krijgen 💖

Vanzelfsprekend vraagt dit alles ook om goed te zorgen voor mezelf. De ene keer lukt dit beter dan de andere. Om mijn rust te vinden en houden is daar als altijd mijn lieve lieve knul. Hij is er onvoorwaardelijk. En mijn boeken, ik lees wat af deze weken. De hele serie van de Zeven Zussen is er doorheen gegaan. Heerlijk om zo weg te zakken in mooie verhalen.

En dan natuurlijk ook mijn bloementuin 😊 Geen moestuin dit jaar, op wat tomaten en sperziebonen na dan, maar gewoon heel veel bloemen. Korenbloemen, goudsbloemen, lavendel, oost-indische kers, zonnebloemen, cosmos in alle kleuren, dahlia’s, koekruid, bolderik, lampepoetser, groot akkerscherm, madeliefjes, lavatera. En als absolute favoriet: de korenbloemaster. Wat een feest om ze voor het tweede jaar zo overvloedig te zien bloeien.

Zo fijn om juist nu dit allemaal om me heen te hebben. Groot is het niet maar het is mijn wereld voor nu en het is goed